Seizoenslessen
Leden kunnen ervoor kiezen om jaarrond te lessen, alleen in het winterseizoen (okt-mrt) of alleen in het zomerseizoen (april-sept).
Omdat Nieuw Leven een gevarieerde rijvereniging is, is er ook een gevarieerd aanbod van instructie. Zo krijgen de dressuurruiters de juiste instructie en komen ook de springruiters niet te kort. In het zomerseizoen worden er regelmatig crossclinics aangeboden.

Locatie binnen en buiten
In de periode van 1 april tot 1 oktober wordt er buiten op het eigen terrein van Nieuw Leven aan ’t Oost te Oosterwolde gereden. 

In de periode van 1 oktober tot 1 april wordt er binnen gereden in de rijhal van: 
Stal de Goldhaer
Els Driehuyzen en Richard Müller
Weperpolder 34 te Oosterwolde

of

De Flint
Harm en Monique
Zuideinde 47
8428 HD Fochteloo, Friesland

Lestijden
Uit de praktijk blijkt dat de tijden van de lessen nog wel eens wijzigen. Neem voor actuele tijden contact op met iemand van het bestuur.

Momenteel is er op de maandagavond 1 dressuurles voor paarden en op woensdagavond zijn er 3 lesuren 2 voor de pony’s en 1 lesuur voor paarden, afwisselend springen en dressuur.

We hebben nog plek voor meer lessers. Je mag altijd gratis 2 lessen meedoen om te kijken of het iets voor je is. Interesse? Stuur ons dan een berichtje

Aanmelden
Aanmelden voor de clubles kan op ieder moment in het jaar. Wanneer er plaats is in de lessen kan per direct begonnen worden. Wanneer de lessen vol zijn wordt u op de wachtlijst geplaatst. Bij voldoende lessers wordt er een extra les opgestart. 

Wijzigen of opzeggen
Wijzigingen of opzeggen van de clubles kan per half jaar. Vóór 1 februari of vóór 1 augustus. Jaarlessen kunnen met terugwerkende kracht omgezet worden naar alleen zomer- of winterlessen, mits op tijd aangegeven (voor 1 feb of 1 aug)

Bij beëindiging lidmaatschap, opzeggen voor 1 november, geldt dat een lessend lid die alleen in de winter lest, eindigt met een half winterseizoen van 3 mnd. Er worden dan de helft van de kosten van de winterlessen in rekening gebracht.

Instructie

Jacqueline Lukkassen – Dressuurlessen op maandag
Ruben Bruggenkamp – Spring- & dressuurlessen op woensdag

Regels
Als er verzuimd wordt voor een les verzoeken wij u dit tijdig door te geven in de les-app of aan een bestuurslid. Dit in verband met eventueel in elkaar schuiven van lessen, voorkomen dat de instructie voor niets komt en ruimte die vrij komt voor leden die vragen om een extra les tegen betaling.

Voor alle leden die meerijden in een les is het verplicht om in de lessen met een cap of helm te rijden. Tijdens de springlessen raden wij het dragen van een bodyprotector aan, maar is niet verplicht.

In het jaar dat een lid 19 jaar wordt is hij/zij verplicht om bij de paarden te rijden, evt. met een pony.